Lärare och skolkockar i arbete vid workshop på Fridaskolan i Mölnlycke.
Hushållningssällskapets populära projekt Fokus Matglädje har tidigare hjälpt många av landets kommuner att få igång ett konstruktivt utvecklingsarbete med måltidsverksamheten. Nu breddar man konceptet för skolor och involverar pedagogerna.
Projektets idé är att använda sig maten och måltiderna i skolarbetet. Både lärare och primärproducenter involveras och eleverna får lära sig mer om livsmedlen så att de kan bli engagerade konsumenter i framtiden.
Arbetet startar med workshops i skolorna för lärare och måltidspersonal under 2013. Tillsammans med en konsulent från Hushållningssällskapet tar man fram en handlingsplan och fem konkreta förslag vad man ska arbeta vidare med.
Under 2014 bygger man på med utbildningar och temadagar där måltidspersonal, lärare, elever och lantbrukare involveras.
Projektet drivs med stöd av Jordbruksverket. Till projektets hemsida »
Hushållningssällskapet
Hushållningssällskapen är regionalt baserade, fristående kunskapsorganisationer med ett starkt medlemsinflytande. Syftet är att vårda och utveckla landsbygden och dess värden genom att utveckla och förmedla kunskaper till lantbrukare och andra företagare på landsbygden. Hushållningssällskapen har tillsammans över 700 medarbetare och vi bedriver en bred verksamhet i hela landet, med en både bred och djup kompetens som vi hela tiden underhåller och utvecklar.