|
|
|
Skriv ut
|
|
Menytavla
Finns det en spännande och läckert utformad matsedel?
Ja ( ) Nej ( )
Detta ska åtgärdas till______________ Ansvarig______________
Syns veckans matsedel utanför skolrestaurangen eller på någon annan central plats i skolan?
Ja ( ) Nej ( )
Detta ska åtgärdas till______________ Ansvarig______________
Finns förskolans matsedel på en plats där föräldrar som hämtar och lämnar barn lätt kan läsa den.
Ja ( ) Nej ( )
Detta ska åtgärdas till______________ Ansvarig______________
Finns förskole-/skolmatsedeln tillgänglig hemma hos matgästerna?
Ja ( ) Nej ( )
Detta ska åtgärdas till______________ Ansvarig______________
Används matsedel för att marknadsföra maten i förskolan/skolan?
Ja ( ) Nej ( )
Detta ska åtgärdas till______________ Ansvarig______________
Visa dagens rätt
Finns det en tallrik med upplagd mat så att elever/vuxna kan se hur proportionerna ska vara av dagens lunch?
Ja ( ) Nej ( )
Detta ska åtgärdas till______________ Ansvarig______________
Är maten presenterad (kan ritas eller klippas ut i form av matbilder
och hängas i plastmapp på avdelningen, barnen kan göra detta med hjälp
av den pedagogiska personalen) så att även små barn förstår vad som
serveras till lunch?
Ja ( ) Nej ( )
Detta ska åtgärdas till______________ Ansvarig______________
Köer och flöden
Går det att organisera flödet i matsalen så att de ätande i så liten utsträckning som möjligt störs av köer och spring?
Ja ( ) Nej ( )
Detta ska åtgärdas till______________ Ansvarig______________
Finns det tillräckligt antal serveringsdiskar och är de placerade för att på bästa sätt påverka flödet positivt?
Ja ( ) Nej ( )
Detta ska åtgärdas till______________ Ansvarig______________
Kan diskinlämningen kamoufleras eller gömmas för att öka trivseln?
Ja ( ) Nej ( )
Detta ska åtgärdas till______________ Ansvarig______________
Finns det tillräckligt många serveringsstationer av bröd, smör, dryck och sallad för att minska köandet?
Ja ( ) Nej ( )
Detta ska åtgärdas till______________ Ansvarig______________
Mat på lämplig tid
Startar lunchen tidigaste klockan 11.00?
Ja ( ) Nej ( )
Detta ska åtgärdas till______________ Ansvarig______________
Äter matgästerna på samma tid varje dag?
Ja ( ) Nej ( )
Detta ska åtgärdas till______________ Ansvarig______________
Finns det tillräckligt med tid för måltiden (minst 20 minuter)
Ja ( ) Nej ( )
Detta ska åtgärdas till______________ Ansvarig______________
Möblering
Finns det både runda och fyrkantiga bord i matsalen?
Ja ( ) Nej ( )
Detta ska åtgärdas till______________ Ansvarig______________
Har stolarna ryggstöd och kort karm för att matgästen ska sitta så bekvämt som möjligt?
Ja ( ) Nej ( )
Detta ska åtgärdas till______________ Ansvarig______________
Belysning
Har ni olika slags belysningar, en för ätande och en för lokalvård etc.
Ja ( ) Nej ( )
Detta ska åtgärdas till______________ Ansvarig______________
Akustik
Har ni ljusa, långa gardiner i fönstrets hela höjd som förbättrar akustiken och ger ett trevligt dagsljus?
Ja ( ) Nej ( )
Detta ska åtgärdas till______________ Ansvarig______________
Finns det dämpande plattor i taket för att minska ljudnivån?
Ja ( ) Nej ( )
Detta ska åtgärdas till______________ Ansvarig______________
Är det möjligt att ha möbeltassar på stolarna för att motverka för hög ljudnivå?
Ja ( ) Nej ( )
Detta ska åtgärdas till______________ Ansvarig______________
Utsmyckning
Om maten hämtas på bricka, håller brickan en neutral färg som ändå inte är tråkig?
Ja ( ) Nej ( )
Detta ska åtgärdas till______________ Ansvarig______________
Har tallrik och glas valts med omsorg för att maten ska se god ut?
Ja ( ) Nej ( )
Detta ska åtgärdas till______________ Ansvarig______________
Snyggt och rent
Är det snyggt och prydligt där maten hämtas/tas?
Ja ( ) Nej ( )
Detta ska åtgärdas till______________ Ansvarig______________
Överraska
Får matgästerna en överraskning då och då?
Ja ( ) Nej ( )
Detta ska åtgärdas till______________ Ansvarig______________
Valfrihet
Serveras det olika slags bröd, mjölksorter och grönsaker varje lunch?
Ja ( ) Nej ( )
Detta ska åtgärdas till______________ Ansvarig______________
Lyssna på matgästerna
Tar ni reda på vad gästerna tycker om maten för att få uppslag till förbättringar?
Ja ( ) Nej ( )
Detta ska åtgärdas till ______________ Ansvarig______________
Kolla konsumtionen
Det är lätt att kontrollera hur mycket mat som verkligen hamnar i magen. Genomför undersökningen vid flera tillfällen!
|
1.
|
Köket kontrollerar hur mycket mat som tillagas och serveras.
|
2.
|
Mät/väg hur mycket som har kastats.
|
3.
|
Dela skillnaden mellan serverad mat och svinnet med antalet ätande. |
|
|