|
|
|
Skriv ut
|
Miranda Johansson lagar mat åt 59 barn och 12 personal på Fyrens förskola i halländska Bua.
I två år har hon arbetat med att utveckla maten för barnens bästa och hon är stolt över resultatet.
- Det har inte varit lätt att vara den som kommer med pekpinnen och ändrar på saker, säger Miranda Johansson.
Men vi jobbar för barnens bästa och därför ska man tänka till en gång extra.
Fyrens förskola får högsta betyg för maten och måltidsmiljön enligt Livsmedelsverkets checklista.
Och maten lagas från grunden.
Miranda bakar allt bröd själv, rullar köttbullar och låter barnen vara med i köket.
Hon tycker att kunskap om maten är viktigt för barnen. De är framtiden.
Fyrens förskola satsar också mycket på ekologiskt och närproducerat.
Mjöl och gryn kommer från en "ekokvarn" i grannskapet,
men även potatisen och mycket av köttet kommer från bygden.
I vår har man anlagt en liten köksträdgård där barnen får vara med och odla grönsaker och örter
som sedan kommer att användas i köket av Miranda.
- För mig har det varit kul att få visa andra att det går att förbättra,
säger Miranda som älskar att inspirera andra med sin matlagning.
Det verkar som om hon lyckats i Bua.
|
|