|
|
|
Skriv ut
|
Frågekategorier /
Frukost och mellanmål
|
Jag är husmor på en skola som jag tycker kommit ganska långt vad det gäller skollunchen, sockerintaget, matråd osv.
Men en sak som jag tycker är jättesvårt är frågan om utbudet i skolkafeterian. En ständig fråga för diskussion.
Vi serverar juice, grov baguette med ost/skinka och grönsaker, frukt och ibland smoothie på lättyoughurt, lättmjölk och bär.
Har du något bra förslag på goda och nyttiga alternativ, så både elever och jag känner oss nöjda?
Svar:
Trevligt att läsa om hur ni jobbar med att hela tiden utveckla utbudet av maten i skolan.
Här kommer några förslag till skolkafeterian:
- variera brödutbudet och prova olika sorters bröd olika veckor till exempel focaccia, bagel, fullkornsbulle, ciabatta m.fl.
- olika pålägg med säsongens grönsaker
- prova olika röror som exempelvis tonfiskröra med Kesella, bostongurka och senap
- dipsås i små engångsskålar med grönsaksbitar
- "frukt kit" = tre olika fruktbitar
- morotsstavar eller minimorötter i påsar
- cocktailtomater
- kaffe latte, kall eller varm
- brödpinnar
- bruschetta med tomatröra som variation på varm toast
Hälsningar
Annika Wesslén
|
|